Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών: “Άλλος πληρώνει , άλλος ξαπλώνει”;

Το θέμα πρόσβασης για νοσηλεία στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία της Χώρας έχει απασχολήσει εν πολλοίς την κοινή γνώμη με διάφορες διαπιστώσεις κατά καιρούς προς πάσα κατεύθυνση. Αυτό που όμως έδειχνε να σέβεται η Πολιτεία ήταν ότι, σε κάθε περίπτωση, ο εν ενεργεία Δικαιούχος – δηλαδή ο εν ενεργεία Υπαξιωματικός / Αξιωματικός δεν θα βρισκόταν ποτέ ενώπιον αναβολής νοσηλείας του την στιγμή που κάποιο μέλος, ως τρίτος, θα ετύγχανε τέτοιας.

Με ενδιαφέρον παρακολουθούμε το περιστατικό Αξιωματικού εν ενεργεία, Διοικητή σε απόρρητη μετάθεση, (αναφέρεται προς συνυπολογισμό στην όποια αξιολόγηση) ο οποίος εισήχθη στο ΝΝΑ την περασμένη Πέμπτη το πρωί προς προεγχειριτικό έλεγχο και προς αποκατάσταση τραύματος αρμοδιότητος ορθοπεδικής κλινικής. Ο θεράπων ορθοπεδικός Ιατρός ενήργησε γρήγορα «δρομολογώντας» το περιστατικό διαπιστώνοντας εκ του Ιστορικού ότι ο εν λόγω Διοικητής είχε «παραμελήσει» τον θρυμματισμένο καρπό επί δίμηνο έχοντας θέση ως προτεραιότητα κύκλο υπηρεσιακών υποχρεώσεων στην νευραλγική μονάδα που υπηρετεί…..έκανε δηλαδή αυτό που κάνουν κάθε μέρα οι Αξιωματικοί…..φέρουν το βάρος της αίσθησης του καθήκοντος πρώτο απ’όλα!!

Προς μεγάλη έκπληξη όλων – συμπεριλαμβανομένου του θεράποντος Ιατρού, ο οποίος είχε ενεργήσει κατά τα προβλεπόμενα αλλά ως εκεί που μπορούσε – την επόμενη ημέρα, και ενώ η περί Δικαίου αντίληψη ανέμενε ότι ο ενεργός Αξιωματικός θα χειρουργείτο, «λόγω έλλειψης χειρουργικού χρόνου η επέμβαση αναβλήθηκε για το προσεχές μέλλον….».

Εάν έχει φθάσει καιρός όπου οι εν ενεργεία Αξιωματικοί που καταπονούν ήδη την υγεία τους υπέρ της Υπηρεσίας, να υφίστανται νοσηλευτικές αναβολές «για το προσεχές μέλλον», είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει να απασχολήσει και να δοθούν απαντήσεις με τα εργαλεία που έχει η Πολιτεία για αυτές τις περιπτώσεις.

Σε κάθε περίπτωση τα πρώτα ερωτήματα που φύονται άμεσα είναι:
Ποιο είναι το όργανο ή το φυσικό πρόσωπο που καθορίζει την σειρά, το επείγον και τον χρόνο που θα χειρουργηθεί ένας ασθενής και με ποια διαδικασία αυτό φτάνει στον εν ενεργεία Δικαιούχο ο οποίος είναι αυτός που πληρώνει;
Αναβάλλονται σε όλους τους θεράποντες Ιατρούς τα χειρουργεία;
Υπάρχει ή όχι Βιβλίο Χειρουργείου στο ΝΝΑ όπως υφίστανται στην υπόλοιπη Ευρώπη;
Αν δεν υπάρχει τι ή ποιον ακριβώς εξυπηρετεί αυτή η απουσία του βασικότατου Βιβλίου;
Γιατί δεν ανοίγει η Β΄Ορθοπεδική Κλινική του ΝΝΑ την στιγμή που μία από τις μεγαλύτερες αναμονές ασθενών έξωθεν εξωτερικού ιατρείου είναι αυτή του Ορθοπεδικού του ΝΝΑ, ενώ παράλληλα υφίστανται πολλές αναβολές νοσηλείας;

Π. Καρβουνόπουλος
militaire.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου