Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Εφετείο: «Τα δικά μας παιδιά δεν μπορούμε ούτε να τα χαϊδεψουμε πλέον»- Προκλητικοί οι δολοφόνοι των ΕΦ Γ.Σκυλογιάννη και Γ.Ευαγγελινέλη


Σε εξέλιξη η δίκη στο Εφετείο για τους δολοφόνους των Ειδικών Φρουρών της ΔΙΑΣ Γιώργου Σκυλογιάννη και Γιάννη Ευαγγελινέλη.
Ξεκίνησε και συνεχίζεται τη Δευτερα (11/12-09.00) η δίκη στο Εφετείο των δολοφόνων (01/03 2011) της ομάδας ΔΙΑΣ στου Ρέντη, Γιάννη Ευαγγελινέλη και Γιώργου Σκυλογιάννη.

Όπως μας μεταφέρει αναγνώστης του Nantiareport.gr (και το φωτογραφικό στιγμιοτυπο)- το κλίμα στην αίθουσα του Εφετείου ήταν φορτισμένο με τη μαυροφορεμένη μητέρα του Γιωργου Σκυλογιάννη να παρακολουθεί στο ακροατήριο την ακροαματική διαδικασία.


Η αντιπαράθεση (08/12) μεταξύ της πολιτικής αγωγής και της υπεράσπισης των κατηγορουμένων μέσα στην αίθουσα του Εφετείου με προκλητικές αναφορές στην υπεράσπιση των δολοφόνων.

Υπεράσπιση:«στην πρώτη δίκη ασκήθηκε ψυχολογική πίεση στους πελάτες μου με αποτέλεσμα ένας να πάσχει από κατάθλιψη».

Π.Μαντούβαλος:«Τι έπρεπε να κάνουμε; Να χαιδεψουμε τους δολοφόνους;»

Μάνα Σκυλογιάννη:«Τα δικά μας παιδιά δεν μπορούμε ούτε να τα χαϊδεψουμε πλέον»

Σε πρώτο βαθμό, στις 21 Μαρτίου 2013 το Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας απέβαλε δύο φορές ισόβια και επιπλέον 25 χρόνια κάθειρξη στους Γιάννη Σαββίδη και Ανδρέα Ποφίδη για την εκτέλεση με Kalashnikov σε ενέδρα σε βάρος των δύο Ειδικών Φρουρών της ΔΙΑΣ, στην περιοχή του Ρέντη καθώς και για έξι ακόμη απόπειρες ανθρωποκτονίας, ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης.

Την ίδια ποινή επέβαλε το Δικαστήριο και στον Γιώργο Εμερζίδη, δυο φορές ισόβια και 25χρονια κάθειρξη, για απλή συνέργεια στις ίδιες εγκληματικές πράξεις χωρίς ελαφρυντικό, ο οποίος καταδικάζεται ερήμην, καθώς δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, παρά την απόφαση για τη βιαία προσαγωγή του.
Ο Γ.Εμερζίδης έγκλειστος στον Κορυδαλλό, είχε αθωωθεί για τη ληστεία που είχε προηγηθεί και αφέθηκε ελεύθερος, από «λάθος συνεννόηση» των Υπηρεσιών του Υπουργείου Δικαιοσύνης, πριν τη συμπλήρωση του 18μήνου προφυλάκισης για την διπλή δολοφονια, και είχε εκδοθει σε βάρος του ένταλμα, με τους Αστυνομικούς να τον εντοπίζουν απο αναζητήσεις και τον συλλαμβάνουν εκτιωντας την ποινή.
Η απόφαση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις για την ποινική μεταχείριση σκληρών κακοποιών οι οποίοι με ευεργετικές διατάξεις απελευθερώνονται καθώς και για τι γεγονός ότι δεν υπάρχει ηλεκτρονική διασύνδεση μεταξύ Δικαστηρίων και Φυλακών με τους κατηγορούμενους για πολλαπλά αδικήματα σε διαφορετικές υποθέσεις να βρίσκονται ελεύθεροι .

Η δίκη συνεχίζεται στην αίθουσα του Εφετείου Αθηνών τη Δευτέρα (11/12).

nantiareport.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου