Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

«Πάντα απρόβλεπτος».. «Έφυγε» ο Δαρείος


Όσο απρόβλεπτα έζησε και υπηρέτησε τις τάξεις της ΕΛΑΣ.. το ίδιο απρόβλεπτα έφυγε..

Σε καρδιακό επεισόδιο μετά από εντονη αδιαθεσια που αισθάνθηκε στο σπίτι του τα ξημερωματα (26/04) αποδίδεται ο θάνατος του Αστυνομικού Διευθυντή Αγγέλου Δαρείου Λυκιαρδόπουλου. Κατα τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, «έφυγε».

Η κηδεία του Αστυνομικού Διευθυντή Αγγέλου Δαρείου Λυκιαρδόπουλου θα πραγματοποιηθεί στις 12.00μμ την Παρασκευή (28/04) στο κοιμητήριο του Βύρωνα.

…»Πάντα απρόβλεπτος…Απρόβλεπτα προτίμησες και το μεγάλο σου ταξίδι…Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη .Καλό ταξίδι Δαρειε…Καλο παράδεισο φίλε μου»… αναφέρθηκε στην αναγγελία θανάτου του, ο Χρήστος Συνδρεβελης.

Για όσους τον γνώρισαν, ήξεραν οτι πρόκειται για εναν ιδιαίτερο άνθρωπο. Ειχα την τυχη να γνωρίσω τον Άγγγελο Δαρείο Λυκιαρδόπουλο.. Πάντα απρόβλεπτος.. Ήξερε να αναλαμβάνει τις ευθύνες του και πρώτος στην παράταξη της διμοιρίας (σε δύσκολες εποχές).. Πρώτος ήταν και όταν ομάδα του βρίσκονταν σε επιχειρησιακή δράση.. Πότε δεν άφησε εκτεθειμένο κανέναν από τα «παιδιά» του (όπως ανέφερε τους συνυπηρετούντες του)..

Η γέννηση του δικού του αγγέλου, ήταν η δική του γαλήνη.. Και ήταν πάλι εκεί για όποιον απο τα πολλά «δικά του παιδια» όπου τον είχαν ανάγκη..

Πάντα απρόβλεπτος…

Καλό ταξίδι Άγγελε..
nantiareport.gr

Σχόλια Αστυνομικών

«Θα πω μια ιστορία .. κάποτε ήμουν μέτρα με τον ΑΓΓΕΛΟ στην ΗΡΟΔΟΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ με την μικρή μας ομάδα. Υπηρετούσαμε μαζί κάπου ξεχασμένοι απο θεό και υπηρεσία… Οι διαδηλωτές έκαναν κυκλωτική κίνηση απέφυγαν τα ΜΑΤ και ήρθαν προς τα πάνω μας. Μπήκαμε σε μια γραμμή ο ένας δίπλα στον άλλον και με μια κίνηση βγήκε μπροστά και τους είπε… Είμαι ο αστυνόμος ΛΥΚΙΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΑΡΕΙΩΣ ΑΓΓΕΛΟΣ.. αν περάσετε αυτή την γραμμή θα έχετε να κάνετε μαζί μας … χωρίς αλλά λόγια.Και τέλος… Καλό ταξίδι φιλε»…. Θ.Μ
****
«Του αντρειωμένου ο θάνατος, θάνατος δεν λογιέται»!!! Α.Π
****
Ακόμη ένας αγαπητός συνάδελφος, καλός φίλος και συντοπίτης μου, μας άφησε για την γειτονιά των αγγέλων, Χρίστο καλό ταξίδι φίλε και να ξέρεις πως στις καρδιές όλων μας που είχαμε την τύχη να δουλέψουμε μαζί σου, τόσο στο Τμήμα Ασφαλείας Κορωπίου που υπηρετούσες όσο και στο Τμήμα Ασφαλείας του Αερολιμένα που είχαμε υπηρετήσει μαζί, θα ζεις για πάντα!!!! Η.Β
****
Α.Δ.Λ
****
«Τα είπαμε πριν λίγες μέρες,στη Ν.Σμύρνη….. «ηρέμησα» μου είπες, για αυτό το αγγελούδι που κρατούσες σφιχτά το χέρι του!
Καλή αιώνια ζωή γίγαντα! Ν.Κ
****
Ήταν Γενάρης του 1991 όταν μαζί περάσαμε την είσοδο στη σχολή Αστυφυλάκων στα Καλάβρυτα… Μου μιλούσες για την Νομική κ για το τζούντο συχνά.. θα σου ανάβω ένα κεράκι πάντα όσο ζω… Δ.Μ
****
Καλό ταξίδι στον Δαρείο…σαν αρχαίος έλληνας, σαν ηγέτης, σαν αντρειωμένος στρατιώτης…θα σείεται ο Αδης ρε φίλε από το βήμα σου! Κ.Γ.
****
«1 χρονο και κατι ψιλα με ειχες ψαρωσει πολυ ασχημα. Μαχιμος μεχρι κι την τελευταια στιγμη αρβυλομουρη. σε κυνηγησαν οσο κανεναν αλλο αξιωματικο. χαλαγες τη σουπα σε πολλλους γτ δεν ησουν της καριερας. Κριμα πολυ κριμα. καλο ταξιδι φιλε ΔΑΡΕΙΕ. Εις το επανιδειν»- Κ.Σ
****
Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΑΝΑΠΑΥΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΟΥΛΑ ΤΟΥ……. ΙΚΑΝΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ…… ΑΥΘΟΡΜΗΤΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ…. ΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΣ…….. ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ…….!!!! Κ.Λ.
*****
Η Ιστορίες που έχουμε να λέμε για αυτό που ζήσαμε υπηρετώντας μαζί σου είναι αυτό που σε κάνει αθάνατο. Καλό παράδεισο κ διοικητικά.. Γ.Τ
****
 ..ψαχνανε Διμοιριτη επανω….βρηκαν τον καλυτερο….καλη συνεχεια και εκει φιλε μου.Θα βρεις πολλους ματατζιδες πανω….Οργανωσε τους.. Κ.Π.
****
Δαρειε δεν μπορω να πιστεψω αυτο που ακουσα σημερα το πρωι. Το οτι σταθηκαμε πλαι πλαι σε δυσκολες στιγμες αλλα και σε ομορφες συναδελφικες παρεες με κανει και κλαιω που δεν θα μπορω να σε ξσναδω γελαστο δυνατο και παντα αισιοδοξο. Καλο παραδεισο , ελαφρυ το χωμα που σε σκεπαζει. Και εκει που πας ξερω οτι θα συνεχισεις να μαχεσαι. ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ. Δ.Τ.
*****
Προσωπικά δεν τον ήξερα όμως οι ιστορίες και τα γεγονότα που είχα ακούσει γιαυτόν τον άνθρωπο είναι σαν να τον γνώριζα χρόνια…Άξιος και κυνηγημένος απο τα λαμόγια της εξουσίας.Αθάνατος Είθε το πνέυμα σου να μας δίνει κουράγιο………
Α Θ Α Ν Α Τ Ο Σ. Α.Κ
****
Τον χαρακτηριζε…η τιμιοτητα ειναι το πρωτο κεφαλαιο στο βιβλιο της σοφιας, Τ.Τζεφερσον. Καλο παραδεισο να εχει. Ι.Σ.Τ
_________

Ηταν Δεκεμβρης του 2008 εξω απο το ΑΤ Βουλας οταν συναντησα τον Αστυνομο Δαρειο. Ημουν πληρωμα στο 8-21 του 8ου Πυροσβεστικου Σταθμου. Εξω απο το ΑΤ ειχαν μαζευτει καποια δηθεν αυθορμητα πλουσιοπαιδα τα οποια "διαμαρτυρονταν" μετα απο την δολοφονια του Γρηγοροπουλου. Ο αειμνηστος Αστυνομος τοτε υπηρετούσε ως διοικητής στο ΑΤ Βαρης και έσπευσε άμεσα και χωρίς δεύτερη σκέψη να ενισχύσει τους συνάδελφους του στην Βούλα. Εγω τον ειδα να εμφανιζεται ξαφνικα μπροστα μας, μεγαλόσωμος οπως ηταν, κινουμενος αναμεσα απο τις πετρες που επεφταν βροχη. Καποια απο αυτες τις πετρες με βρηκε και εμενα στο κρανος και χωρις να μου προκαλεσει καποιο προβλημα με αναγκασε να σκυψω.Ο Αστυνομος τοτε ηρθε προς το μερος μου καλυπτοντας με το σωμα του και με ρωτησε εαν ειμαι καλα.Αυτος ηταν ο Δαρειος ας ειναι ελαφρυ το χωμα που θα τον σκεπασει οσο και εαν δυσκολευτει να αγκαλιασει εναν τετοιο ανδρα. Καλο παραδεισο Αστυνομε και να προσεχεις απο εκει ψηλα, οπως εκανες παντα, τα παιδια σου και ολους εμας που στεκομαστε διπλα σας, πισω απο τον φραγμο. 

Μαριος Σταυρου
Απογευματινη Φρουρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου